Uw uitgestippelde wandelingen!


We laten u graag kennis maken met deze prachtige streek, door een selectie schilderachtige wandelingen.

De streek tussen Houffalize en la Roche is volgens velen een van de mooiste van de Ardennen. Veel van deze uitgestippelde wandelingen leiden u langsheen de Outhe.

We hebben honderden kilometers wandelpaden verkend, en het beste wat de streek te bieden heeft in kaart gebracht, en beschreven. Ook de route naar de startplaats staat erbij.

In de woning bevinden zich eveneens de lokale wandelkaarten, alsook tientallen wandelboeken.

Boek nu je verblijf!

Onze vakantiewoning

Wandeling Afstand v. chalet Duur wandeling Afstand beoordeling Beschrijving
Achouffe 10 min 2 uur 6 km **** 2 schitterende wandelingen doorheen de stille Feeenvallei. Bezoek ook de Brouwerij en proef een heerlijke Chouffe in de stemmige taverne. Langsheen beekjes en rivier.
Le Chesle  20 min 2 uur 5 km ***** Vrij korte maar spectaculaire wandeling naar een Keltische site. Prachtige panorama's over de Ourthe-vallei die kunnen wedijveren met Rochehaut! Stevige klim op de terugweg. Ideaal voor wie niet al te veel tijd wil spenderen, maar toch het mooiste van de streek wil zien.
Mormont  10 min 5 uur 15 km ***** Magistrale wandeling langsheen de Ourthe. Je gelooft niet dat je in de Ardennen  bent. Stevige klim op het einde! Tussendoor even uitblazen op en terrasje in het rustige Engreux.
la Roche 25 min 2 uur 7 km *** 3 wandelingen : een kennismaking met La Roche, een mooie boswandeling doorheen de oneindige bossen tussen La Roche en Samree, en een korte maar mooie wandeling naar een buurdorp. Combineer met een bezoekje aan het gezellig drukke La Roche!
Bernistap  10 min 1 uur 6 km ** Op zoek naar het vergeten Kanaal. Vrij vlakke wandeling tussen de weiden en bossen rond Tavigny, Mogelijk met een stevige kinderwagen met grote wielen.
Durbuy 30 min 2 uur 8 km *** Rondwandeling als kennismaking met dit toeristisch stadje.
Hampteau  30 min 2 uur 8 km *** Wandeling langsheen de grot van Hampteau. Combineer met een bezoek aan de grotten!
"Le Hérou" 15 min 2 uur 6 km **** Spectaculaire wandeling op de hoogste rots van Belgie. Enkele zeer pittige afdalingen en klimmetjes. Niet geschikt voor kinderen kleiner dan 8 jaar wegens de afgronden.
Nadrin  15 min 6 uur 14 km ***** de mooiste wandeling van de Ardennen! Volg de Ourthevallei gedurende meer dan 10 kilometer, zonder 1 huis tegen te komen. Neem een picknick en voldoende water mee. In de zomer : pootje baden in de Ourthe!
Rettigny  15 min 2 uur 9 km *** Rustige wandeling langheen een onbekend stukje van de ostenlijke Ourthe.
Warempage 30 min 3 uur 8 km **** Wandeling langheen de Ourthe vanuit een rustig dorpje. Niet overdreven moeilijk, enkel een vrij steile klim uit de valleiop het einde.
Samree  25 min 3 uur 9 km ***** Wandeling doorheen de enorme bossen rond Samree, en langs een schilderachtige Ruisseau. Grote hoogteverschillen.
Filly  10 min 3 uur 9 km ***** Wandeling langheen de Ourthe - of beter gezegd, de plaats waar de rivier een stuwmeer wordt. Schitterend uitzicht over de samenvloeiing! Niet van de poes, maar de moeite waard!
Engreux  15 min 2 uur 8 km **** Mooie wandeling tot aan de samenvloeing van de 2 Ourthes, in het best  verstopte dorpje van de Ardennen. Te eindigen met een terrasje.
10 min 30min - 8u 2-40 km ** Stel zelf een wandeling samen aan de hand van een overzichtskaart. Elk deeltje van de wandeling wordt duidelijk uitgeschreven. Delen door bos (groen) en langsheen de rivier zijn niet geschikt voor kinderwagens, de verharde wegen tussen de dorpen wel.