Markten


Flaneren op de grootste markt van Belgie

la batte

Luik - La Batte

Luik ligt op een half uur rijden van de chalet. Dat is niet zo heel dichtbij, maar het loont de moeite. Elke zondagmorgen kan je hier urenlang flaneren op de grootste markt van Belgie - La Batte. 5 kilometer met allerhande kraampjes, inclusief ambulante kraampjes, luid roepende vis- en fruitverkopers, tientallen eetstandjes, antiek & brocante, enzovoorts. Wie heel België wil tegenkomen, die moet op een mooie zondagmorgen naar La Batte. Bovendien kan je makkelijk parkeren op een paar honderd meter, in één van de openbare parkings.

Bastogne

Op een kwartiertje van Houffalize kunnen we zeker de markt van Bastogne aanraden, die om de 14 dagen plaatsvindt, alweer op zaterdagvoormiddag. Ook hier kan je een voormiddag doorbrengen - Alles wat je op een gewone markt vindt, aangevuld met vele ambulante kraampjes, Food stands, en pluimvee.

Parkeer de wagen weg van de betaalparking op de hoofdbaan, maar volg, bij het binnenrijden van Bastogne, de aanduiding "parking gratuit".

En nu je toch in Bastogne bent, bezoek ineens ook de grootste toeristische trekpleister van de provincie: Het Bastogne War Museum. Een ideale bestemming voor een regendag.