10 dingen die je moet gedaan hebben

tijdens uw verblijf in Chalet Houffalize

Bezoek La Roche

La Roche

Bezoek het feodaal kasteel. Ruines van het middeleeuwse kasteel, gebouwd tussen de 11de, 12de en 14de eeuw, waarvan vandaag nog steeds nieuwe delen worden blootgelegd. Tijdens de zomermaanden verschijnt elke avond om 22u het spook "Berthe" op de kasteelmuren. Neem daarna een terrasje mee in het dorp, en geniet van de pittoreske omgeving.

Bezoek Bastogne - Mardasson

Bastogne

Het Mardasson is het belangrijkste herdenkingsteken van WOII in Belgie. Gebouwd ter nagedachtenis van de Slag om de Ardennen. Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen dit monument, waaronder heel wat (nazaten van) WOII-strijders.

Combineer je bezoek met het vernieuwde Bastogne War Museum, vlakbij gelegen. Met recht en reden de grootste toeristische trekpleister in de provincie.

Wandel naar Le Cheslé

le chesle berismenil

Een korte, maar vrij pittige en avontuurlijke wandeling. Je wordt echter beloond met een van de mooiste, meest ongerepte panorama's in de Ardennen. Le Chesle is de oudste Keltische Site in Belgie, en heden heropgebouwd.

Maak een kayaktocht

kayaktocht

Prachtige, ook voor kinderen haalbare en veilige tocht. Keuze tussen 10km en 25km.

Maak voor de 25km-tocht voldoende tijd vrij, en neem ook iets mee om te eten. Deze tocht voert je langsheen Le Herou, de hoogte en steilste klimrots in Belgie. Halfweg de tocht kan je even uitblazen op het strand van Maboge - een zonneweide met paviljoen. Het water is hier diep genoeg om te zwemmen. Als gast van Chalet Houffalize geniet je bovendien korting.

Maak een fietstocht.

fietstocht ardennen

De nieuw aangelegd Ravelroute loopt op de bedding van een vroegere spoorlijn, en is dus 100% verkeersvrij. Met de fiets klim je licht vanuit Houffalize richting Bastogne (21km). Je komt uit aan het Mardasson, dat je kan bezoeken (zie hierboven). In Bastogne stop je voor een kop warme chocomelk in Hotel Leo2 (naast restaurant Leo). Als dit niet de lekkerste chocomelk is die je ooit dronk, betalen we je verblijf terug.

Sla de beentjes eens los.

la petite fontaine

Elke andere zaterdagavond, vanaf 23u, geven de eigenaars van de kroeg "La Petite Fontaine" het beste van zichzelf met een set live muziek. Sla wat Chouffe achterover, en sla de benen los! Het nabije restaurant "La Grange" serveert uitstekend steak en forel.

Ga eens uit eten.

lekker eten

La Fleur de Thym en Le Bistot des Saveurs werden beiden bekroond met een Bib Gourmand. Geniet van de geuren en smaken. De Chefs van beide restaurants verwennen je met heerlijke gerechten. Geniet na de maaltijd van een koffie met versnaperingen.

Bezoek Achouffe

Achouffe

Bezoek de brouwerij van Achouffe, waar het heerlijke Chouffe bier wordt gebrouwen (maar vergeet de bottelarij in Fontenaille, loont de moeite niet). Snuister rond in de nieuwe shop. Neem een terrasje mee. Achouffe is ook een uitvalsbasis voor schitterende wandelingen.

Bezoek een grot

grot

Begeleid bezoek doorheen de grotten. Leerrijk en fascinerend tegelijk. In Remouchamps wordt een deel van het traject afgelegd per boot. In Han en Hotton kan je het bezock combineren met andere aktiviteiten ter plaatse (wildpark, wandeling). Maak er ineens een daguitstap van!

Geniet van de woning

Houffalize

Geniet van een Chouffe op het terras. Neem een verkwikkende sauna. Luister naar de stilte. Gezellig BBQen met vrienden. Knus samenzijn rond het haardvuur. Nog nood aan meer ideeen? Laat ons u helpen om uw vakantie in te vullen. We staan graag voor u klaar!