Panorama

Je gelooft niet dat je in Belgie bent
  • Waar: Nadrin
  • Afstand: 9km
  • Tijd: 5 uur
  • Verdere info: Website

Over deze uitstap:

Le Herou: Gelegen op 15km van de chalet. De grootste en steilste leisteenrots van de Ardennen is geklasseerd als "Patrimoine majeur de Belgique". De rots dwingt de Ourthe tot het maken van scherpe bochten. Vanop de top heb je een heerlijk zicht over de beboste heuvels. Een avontuurlijke wandeling neemt je mee vanaf de top van de Herou tot aan de Ourthe, 80 meter lager. Hier volg je een rustige meander van de Ourthe, alvorens de klim naar de parkeerplaats weer aan te vangen.

Le Chesle: Op 18 kilometer van de chalet. De lusvormige wandeling rond Le Chesle biedt je drie prachtige panorama's rondom het schiereilandje, gevormd door de meander van de Ourthe. De Chesle vormen de oudste Keltische overblijfselen in Belgie. Na jarenlange restauratie is de site nu vrij toegankelijk voor het publiek.

Tips: mooie afdalingen tot aan de Ourthe; Onderaan Le Chesle bevindt zich een picknick-area. Neem een picknickmand mee! Schijnt de zon? Je bent vlakbij het strandje van Maboge Bezoek ook vlakbij Les Crestelles, waar een WOII-vliegtuig tegen de heuvel te pletter sloeg.

Andere uitstappen: